Pages

Tuesday, 10 January 2012

Main snow sejukbeku di Yonezawa

Salam wbt..Kisah last week, pergi ke rumah kakak Asmara di Yonezawa. Saja nak bagi anak main snow kat tempat lain pulak walaupun hakikatnya snow tu tetap sama je warna dia putih dan bentuk pun sama jugak halus-halus gitu.kahkah.. Selain tu saja nak mengeratkan hubungan. Iwate dan Yonezawa nampak je macam dekat tapi jauh wei. 3 jam perjalanan tu. Sebab tula kami jarang berjalan ke sana sini sebab Iwate ni tersangat la jauhnya..tensenmak..:(

Mulanya nak pergi ke Yoneski je, tapi last minute tukar pergi tempat yang dekat sikit dengan rumah. Dekat park biasa tapi kat situ ada bukit yang memang dah dipenuhi dengan yuki kan, mainla budak-budak ni kat situ je.
tidur nyenyak bertilamkan yuki..
budak kecik ni memang, sejak masuk fuyu ni, setiap kali keluar mesti nak tidur.

main sori *sledge*sampai bentan punggung..haha
main sori adalah aktiviti wajib bagi kanak-kanak

Faeiz di saat akhir tergolek..

 
uncle seekers kamil yang tugasnya melayan hanak-hanak..:p
suka tengok Haziq waktu ni..

 
baring atas yuki buat butterfly kononnya..

pastu buat yukidaruma *snowman*pulak
anak-anak dara yang happy
sebelah kanan bawah: sungai yang beku..

oklah kot setakat ni je..banyak lagi gambar snow menow yang pasti buat korang penim tengoknya nanti. Saya upload nanti-nanti la ye..:))

23 comments:

Ijah EmoTemo said...

Huwaaaa , bestnyaaa!!! Syok je tgk budak2 main snow hihihi

Asmara said...

haha... la awat amik gmbr pakai baju gedobos camtu.(cam giant)wakakaka.. mak x ready u. tu la plan nak gi skijou last bersori kat sini jek. xpe yg pnting bdk2 happy!

Hanis Azla said...

Ya Allah, seronoknya lia.. bagusnya lia dan keluarga dpt merasainya.. semoga anak2 akak pun ada peluang nak main salji macam tu.. tp mama & ayahnya kena kumpul duit byk2 dululah.. he..he..

suri solehah said...

bestnya sikecik main salji..seronok tengok..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x puas tgk pic kecil...
awat x kasi large saiz babe???
best2 bercanda kat yuki

Ucu Faridah said...

x penim lah lia...lagi suka ada..seronok tengok anak2 lia main snow..comel2 semuanya..
haziq macam dah pro je naik sledge..

munna said...

bestnya main snow..... upload lagi seronok tgk salji ni

Amie said...

teringlah pulak nak main kepal-kepal salji, nak buat orang salji... hi hi hiii

Hanis MY said...

comelnya afiya tido atas yuki... pengsan nak g rumah kak as kena harung yuki...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hehehe..baby Afiya pun nak merasa dok atas salji..cumel sgt..

anak2 jerk ke main sledge, mama nye x main sekali..

Syaima' said...

no worries kak lia. hehe thanks singgah selalu je tengok blog akak tapi segan nak komen :)permission to add to my bloglist ye :)

Papa Mifz said...

jeles ngan budak2 tuh sbb dpt main salji...huhu

wa said...

lawanyaaaaaa...... bilalahhh boleh main salji ni...:)

♥cmª shIemª♥ said...

wahh...sonoknye tgk dorang main snow~~~

si comel yg ttido tu cute!

MaryaYusof said...

Bestnye dpt main salji... ni yg nak kena pergi Santiago, Chile ni klau nak main salji...hehee ;)

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Beruntungnya berpeluang merasa dan bermain dengan salji. Saya pula, entah bila punya kesempatan sebegini.

Salam ukhuwwah.

Kamalia said...

ijah:
best ijah..maghila dtg sini deknon, boleh main dgn budak2 ni.

asmara:
kuikui..yg penting ank2 happy kan..

hanis azla:
Alhamdulillah..Allah bagi peluang kat kami kak. iA, saya doakan anak2 akk berpeluang untuk smbg bljr di obersee.

Kamalia said...

suri solehah:
hehe..sikecik ni asyik tido je kak.

ayu:
muahaha..sori babe..malas dah nak buat tu.xpe,nextime ai bagi large size naa

ucu:
betul kak, xpenim..nnt sy letak banayk2 kay..

Kamalia said...

munna:
baik munna..nnt sy upload lg ye..jgn pitam tau..

amie:
boleh ka,mehla dtg sini..

hanis my:tq auntie..betul2..meredah yuki adlh satu cbrn ..haha

Kamalia said...

eija:
afiya lama2 nnt hidung pun brtukar jd merah..
mama nak main tp takde sapa nak pegang afiya..sobs.

syaima:
ok syaima..nanti akk pun add syaima ye.jgnla malu segan nak komen bagai..buat mcm rumah sndri ye..

papamifz:
jgn jeles..nnt diorg jeles kat uncle ni camne..haha

Kamalia said...

wa:
alhamdulillah..boleje nak main bila2kan..dtgla sini..sy belanja..

cma:
tq auntie..
mmg seronok sgt sampai taknak balik..

marya:
jauh ke santiago tu dari peru?sori,geografi tak terel,dah lupa kat celah mana peru dan chile..sebelah2 je rasanya kan..

Kamalia said...

ashrafi:
waalaikummusalam.alhamdulillah, rezeki kami di sini.insya Allah, ada rezeki nanti tu.
salam ukhwah kembali.

tira firdaus said...

salam perkenalan kak lia...
bestnyer tgk gambar2 akk n anak2 yg happy..actually saya ni baru nk berjinak2 pergi jejalan oversea..just nk tanya n minta pendapat akk,if saya pg osaka time hjg thn ni berbaloi tak?Jauh x dr tmpt tinggal akk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...