Pages

Monday, 27 February 2012

DagAwBerLip..^_^

Salam wbt..

Takde mood nak upload gambar, banyak entry yang tertangguh. Yuki Matsuri dah 2 minggu basi, soubetsukai pun cerita dah basi, gambar makanan apetah lagi..Arini cerita tanpa gambar la ye..

DagAwBerLip bukanlah bahasa Thai pun, apetah lagi bahasa Rusia. Ni adalah bahasa singkatan ciptaan manusia yang jeles dengan bini dia..haha..

Semalam dalam duk menggodek header blog tu kan, orang tu baru balik lab. Pastu sambil dia layan anak dia sambil tu tengok bini dia buat keje..Tetiba dia cakap...

Laki: Mi..DagAwBerLip..
Bini: Apa bi?..
Laki: DagAwBerLip..
Bini: ...(blur)..Apa dia bi?..(sambil tu cuba berfikir adakah dia mengeja dalam bahasa jawi..terus pikir      ok, huruf Dal, (terasa macam dengar dia sebut Dal rupanya Dag) Aw..eh, Aw ke Wau..yela, kadang-kadang taknak anak tahu, kenla la mengeja..)
Laki: DagAwBerLip..(sambil senyum-senyum) 
Bini: Ei..apa dia? tak pahamla..
Laki: Tak paham ek...hahaha..Dagu Awak Berlipat..
Bini: grrrrrrrrrrrrrrrrrr ...takpe..takpe..dendam..

Ok. ini je cerita hari ini..hehe
Entry yang tak berilmiah..terima kasih sudi membaca..ekeke.


21 comments:

lady scooter said...

wah....dah de header... nice header..;-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

baru perasan header
oklah tu dah boley buat sendiri ngeee

Kamalia said...

lady scooter:
ekeke..ala kak, header bese2 je kot..takdela gmepak mcm yang lain punya..tapi,puasla dpt buat sendiri..

ayu:
ouch..uols punya lagi lawa tau..ai punya amatur lagi..

Mixed-family in da house.... said...

kihkihkihkih.....main short form ekkkkk......sweet jerkkkk

wahida said...

sabo je la...sempat mengenakan isteri ye...kehkeh...

Asmara said...

gurau manja la mrK tu. haha..

munna said...

hehehe...sempat lagi usik bini dia...takpe2 sabar jelah kamalia

♥cmª shIemª♥ said...

hohoh..bahasa baru ye..

usik mengusik mmbawa bahagia..tak giteww kak.. :)

ADEEYA said...

Hehehe :) sweett

Hanis Azla said...

sgt comel okey guna short form mcm tu.. cuma ayatnya mmg bikin sentap sikit.. he..he..

Acik Erna said...

kamalia..saja usik2 manja tu..

Ucu Faridah said...

hahaha...lawak jugak cek abang awak tu ye....
habis tu lia balas ape...?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kamalia..teguran yg bersopan tu,kang cakap betul2..kecik hati.hikhik
Cantik header gambar anak2..

Aziela said...

Baiikkk punya short form...hahahahhahahahahha...samalah seben kita Lia....hahahhahahaha

Hanis MY said...

wahh gurauan manja cik abam hehe... boleh tahan bahasa shortfrom dia tu hik2...

cun header baru!

シャイマ said...

haha lawak!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hahaa, lawak jgk mr.K,

tergelak baca n3 ni..

cantik header baru sbb letak gmbar anak2 main salji..

Kamalia said...

dini'
ekekek..memang blur tau,apela dia cakap ni..

wahida'
memang bersabo jela kak..sampai 2hari tau dia asyik cakap macam tu je..

asmara'
huhu..manja sambil menyindir..

Kamalia said...

munna'
hehehe..memang dengan dia kena bersabar banyak2 tau..

shiema'
bahasa yang lamabt sikit nak tangkap..

adeeya'
sweet and sour..ekeke

hanis Azla'
sentap sangat kak..tapi,takpe boleh jadi bahan jugakla..

Kamalia said...

acik erna:
manja yang menyindirkan kak..tapi takpe,ai sayang dia lebih..

ucu faridah:
saya diam jela kak. tak boleh nak balas lagi waktu t..lepas tu baru saya balas balik saya kata #PerAwBerLip#..hahaha

azatie:
salam kak..ekeke..menyindir yg tak best..huhu..yeke ka..mekasih..

aziela:
kahkah..sabar jela kan kak dengan diorang ni ha..

hanis my:
memang terel la dia duk menggunakan shortform tu..huhu

syaima:
huhuhu...;p

eija:
dia memnag tau eija..
ala,tapi tak secantik eija punya..anw,thank you babe..

MaryaYusof said...

Alamak, statement ke ape mcm tu...jeles tgk org tu punya header.... sy try gak buat tp bile letak jd senget... maleh dah nak letak...last2 jd footer...letak kat bwh...hahahaha...nnt tgk kat blog ek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...