Pages

Wednesday, 29 February 2012

Sepatutnya semalam, tapi kena buat hari ini..

Salam wbt.. sepatutnya publish ni semalam tapi disebabkan disaat akhir daku mengarang entry ni tetiba dapat panggilan hayat kena jadi kaunselor tak bertauliah, tak dapekla publish..nampaknya kat area kanto snowy pagi ini..kami tak pulak tapi macam biasa suhu masih lagi gagaga..ok, layan gambar ambik dari iphone..petang sikit baru cerita kisah lain pulak..

  saya suka ambik gambar weather forecast..
yang uniknya ni, cuba tengok sebelah kiri, itu menunjukkan snow yang turun sangat lebat..
sampaikan kat bahagian atas tu dibuat seolah2 salji tebal berkumpul kat situ..
ni hari sabtu lepas..memang dari subuh sampai tengah hari turun lebat..
dan sebelah kanan pulak dalam pukul 2 petang gitu..
masih turun lagi tapi takdela selebat mana..
boleh nampak kan forecast yang dibuat snowfalls tu macam tu je..
selalunya macam ni la, snow yang akan turun jadi macam sebelah kanan tu je..

ini pulak semalamnya punya forecast..
gambar sebelah kanan tu selalunya agak lambat dia nak update..
tu sebab masih ade lagi gambar bulan, tapi suhu memang waktu tu -11..
sebelah kiri pulak pada pukul 10.55 am..masih lagi -8..
dan sepanjang hari semalam cuaca mendung je..
dan hari ni pun masih mendung lagi..


                                                                       
gambar hari sabtu lepas..hanya diambil menggunakan iphone je..
setiap hari sabtu memang keluar, nak beli barang dapur..
ni gambar sepanjang jalan..
sayang tau, gambar waktu ni cantik sangat, tapi kalau ambik dari dalam kereta ini jela hasilnya..
saya takde la sefanatik mana pun, nak turun ambik gambar bagaikan..
haha..tak koser mak..;p



ini gambar jentolak yang membersihkan salji..
ni untuk bersihkan di bahagian tengah jalan raya..
kalau kat tepi jalan pulak, jenis lain..sori, gambar tak berapa nak cantik letak kat sini..

icicles on roof..;D
orang tu pi cabut lepas tu suruh ambik gambar dia pegang icicle tu..
Hang Kamil dan Taming Sari..;p
Afiya excited bila babah dukung dia macam ni..

Nasi Lemak daun pisang.
sedapnya korang, memang dah lama tak makan..
ada pisang goreng lagi..
nomnomnom..

18 comments:

LYAfrina said...

bestnyer.. blh merasa tgk salji original

LYAfrina said...

bestnyer.. blh merasa tgk salji original

♥cmª shIemª♥ said...

1st- unik sekali weather forecast tu
2nd- pic pokok di selaputi salji tu bt cma rase sejukkkk... hehe..
3rd- suka tgk icicles tu..rase nak mkn..heh..;p
last but not least-nasi lomak daun pisang..hohoho..sedapppp..

*afiya potong rambut ke kak?

Ucu Faridah said...

seram tengok iciles tu...agak2 luka tak kalau tercucuk....ini soalan budak skolah x habissss....hahaha..

kakcik said...

Tengok gambo2 ais tu kakcik yang rasa sejuk sampai ke tulang! :)

sabar kagawa japan said...

kak lia...kite ari2 tgk tv nhk..smlm ckp kantou yuki lebat..mak aiii jelesnyeee rindunyeee dgn nihon....kt tmpt akak lg laa kan...kalo -8 tuh mcne laa rupenyee kalo kite gegege...kalo dah -2 pon dah xsanggup kuar selimut...

Asmara said...

sini pun cuaca ala2 mendung je. x turun pun xpe yg ada ni pun tak terabis lg. :D
ala jeles yone takde dlm senarai, kg la katakan. hikhik..

munna said...

cantiknya permandangan kat sana... bila merasa pegang snow betul2 agaknya...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

cantik2 jerk tgk gambar kat sini..
cantik sgt tgk keindahan ciptaan Allah S.W.T.

Ijah EmoTemo said...

heee cantik sume gmbr2 tu :)

kayrul-shah said...

sejuk-sejuk layan nasi lemak memang terbaik la

Acik Erna said...

assalam lia..memang nasi lemak daun pisang tu ada disana ke..
sejuk2 memang sedap tu

ADEEYA said...

yang ice tu lawanya :D :O

MaryaYusof said...

Kamalia,

Kalau sy salji2 mcm ni saya berselubung tidur berhibernasi je kot...hahaha... Sedapnya nasi lomak tu... siap ade daun pisang lagi...alahai... so jeles! Mana dpt tu?

Kamalia said...

lyafrina:
alhamdulillah..insya Allah,nanti ada jugak rezeki untuk awak jugak..

shiema:
amboi..banyak nak kena reply ni..
1st:menag kalau guna smartphone sume benda ni ada kot..
2nd:waktu ni takdela sejuk sangat pun shiema..
3rd:janagn makan..nanti sakit perut..hehe
nasi lomak memang soda@..
*takla,baru nak panjang..hehe*

ucu:
ucu,ade jugak kes yang kalau terjatuh kat kepala,boleh mati tau..

Kamalia said...

kakcik:
memang sejuk kakcik..

sabar:
hehe..dah biasa la sabar,kalau akak duduk bawah san tu,bila kena sejk macam ni pun mesti tak tahan jugak rasanya..

asmara:
hehe..patutla aritu cari tak jumpa..

munna:
MAsya Allah,memang lepas snow turun scene sangatla cantik..

Kamalia said...

eija:
time ni cantik,time dah lama sikit jadi hitam snow tu..

ijah:
mekasih ijah..

kayrul-syah:
memang habis sume tu sebab lapar..

acik:
salam acik..buat sndiri acik..

adeeya:
kan.kan..

Kamalia said...

marya:
mmg kallau boleh nak buat mcm tu jugak..tapi, tak dapekla..
ade jual, ni Tokyo mari..jauhnya 530 km..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...