Pages

Wednesday, 1 February 2012

Frozen Waterfall In Hanamaki

Salam wbt..ingat nak update pasal cerita masak-masak, tapi teringat la pulak Kak As yang nak tengok gambar air terjun beku..Tempat ni nama dia Taroshi Taki dan berada di daerah Hanamaki..Kalau dari rumah kami dalam sejam perjalanan kot..

Gambar semua ni saya ambik dari adik Fahim, dah sms awal-awal kata nak guna gambar dia..Terima kasih..kami tak pergi pun last week sebab Mr K ada jikken. Tapi sesapa yang nak pergi ke sini kalau ada anak kecik memang tak digalakkan sangat. Sebabnya kita kena mendaki 200 m untuk sampai ke tempat tu. Walaupun 200 m tapi dengan jalan yang bersalji dan kemungkinan waktu tu agak licin memang haru jugak kot. Lagi satu tak sesuai sebab kita kena lalu tepi tebing dan hanya boleh pegang tali kat tepi tu je..Kawan kami yang pergi last week nangis-nangis la anak dia takut nak lalu ikut tepi tebing tinggi tu. Kami ingat nak la pergi minggu ni tapi disebabkan keadaan tak sesuai untuk anak-anak, tak dapekla..Jadikan, saya pinjam jela gambar ni untuk letak kat blog sebagai kenangan tak dapat pergi..uwaaaaaaaaaaaa.:(

 ini la frozen waterfall itu..
Subhanallah..cantik sangatkan..
sangat jeles..;p
ok, cuba tengok kat bawah tu..
itula jalan nak naik ke tempat ni..
sangat mencabar kot..

gambar yang diambil dari sebelah  dalam..
Masya Allah..:)

 tuan empunya gambar 

air terjun kecik..
tapi air dah jadi beku..

sori..ni je gambar yang tak banyak muka orang..
gambar lain macam tak sesuai nak letak pulak sebab saya tak mintak permission diorangkan..
..gambar yang lain sangat cantik..
so, sesapa yang rasa nak pergi tempat ni jomla datang..
Kak As, macam mana, best tak?
 chop..kat situ ada jugak empangan beku..

30 comments:

nur easy said...

subhanallah...

♥cmª shIemª♥ said...

kak lia...
sgt sgt sgt sgt cantik frozen waterfall ni..

adoila...best nye klu dpt pegi..huhuh..

Asmara said...

SubhanaAllah.. memang cantik!
hwaa.. nak pegi! tpi sila dalam mimpi. hehe.. kalau tinggalkan anak2 kat pusat penjagaan aci tak? ekekke..

アヌムちゃん said...

waa sgt cantik...bestnya kalau dkt dgn umh nk jgk terjah.huhuu

cik norai said...

wowwwww!!!!! subhanAllah..cantekk sangat!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kamalia...Subhanallah!cantikkkkk.
Jauhnya klu nak dtg...tambang pon mahai.Dok negok gambar kat blog kamalia ajelah :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kirei ne
Smpi waterfall leh beku...mean sejuk giler2 la tu

munna said...

Ya Allah...cantiknya kamalia... lagi2 air terjun yg tgh membeku tu

Hanis Azla said...

tak berkelip mata akak.. itu baru tgk gambarnya.. subhanallah..

izahdaut said...

subhanallahhh... terpegun aku

ADEEYA said...

Ya Allah lawanyaaa. Seronoknyaaa kalau dapat pergi :D hehehe

wa said...

lawaaaa sangat-sangat kak....:)

memang banyak lagi keindahan yang Allah ciptakan kat muka bumi ni belum sempat nak tengok...

Hanis MY said...

subhanallah... lawanyaa... best la kalau boleh pergi... i tak verani la nk g kalau kena daki2 time fuyu ni wuwuwu...pasrah...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Subhanallah..Memang tersangat indah & cantik, terpukau mata melihatnya..

xpe la x dpt nak pegi disebabkan x sesuai bw anak kecik, btol gak nnti kalau pegi anak pulak nangis2 x enjoy pulak kan...

Cik TeN10 said...

jalan mendatar ni pn kekadang tergelincir apatah lg nk daki tebing curam cenggitu.. mmg pasrah la.. tengok gambar sudah la.. hahah

So Shy Lady said...

tpgun sgt2. mmng cantik. speechless dbuatnya. ksian plak lia t.dpt pgi...tak pe, tunggu bbrp thn lagi. :D

Acik Erna said...

assalam kamalia..memang cantik..terima kasih sudi kongsi disini..

Lady Lavender said...

subhanallah..cantiikkk sangat. kat sini tak jumpa lagi frozen waterfall...tasik beku adalah :-)

Nuridah said...

Assalamualaikum Kamalia,

Subhanallah....kagum melihat kebesaran nya...cantik tiada tandingan nya...menakjubkan mata yg memandang.

LYAfrina said...

kagum sgt...
mcm lukisan pon ada..

noor said...

lawanyer....betapa cantiknya!

MaryaYusof said...

Subhanallah... cantiknya...

Mmg patut jeles pun...hehehehe

Kamalia said...

easy:
Masya Allah..kagumkan.

shiema:
betul,sangat cantik kalau dapat tengok depan mata..tapi,apakan daya ye tak?

Asmara:
haha,nak tinggal kat mana?konpem takde sapa nak jaga..ekeke

Kamalia said...

anum:
kalau dekat,dah ajak anum dtg sini..

cik norai:
sangat kagumkan..MasyaAllah..

azatie:
takpe,kak..saya pun dapat tengok dari dalam gambar je pun..

Kamalia said...

lady ayu:
mmg kat belah sini sejuk sikit dr morioka..banyak yg beku2 kat situ..

munna:
sangat cantik ek..memang sejuk sngat,tu yg jadi beku..

Hanis Azla:
saya yg tengok dr gambar je pun dah jeles kak,takd apat nak ikut pun..

Kamalia said...

izahdaut:
bestkan..masya Allah, kuasa Allah..

adeeya:
kan..kan..akak yg dekat ni pun tak lepas nak pergi..kalau adeeya bolehla pi kot,bujang lagikan.

wa:
betul tu wa..ni baru sikit ye tak..banyak lagi tempat yg sangat cantik dan menakjubkan..MAsyaAllah..

Kamalia said...

hanis my:
itula hanis..kalau hanis tak pregy,boleh je kwn2 pi tempat sini..bets diorg kata..

eija:
betulkan eija..kalau ank duk nagis2,memang tak best kalau nak menikmati keindahan alam tu..

fatin:
eh,fatin ajakla kawan2 pi sini..mmg best..tp,betul tu,jalan yg biasa ni pun boleh tergolek,apatah lagi nnt nak turun bukit tu..kowaii

Kamalia said...

SSL:
akak,saya dah nak balik dah tahun depan..insyaAllah,kalau twins dah boleh jalan sendiri,bolehla pi kot..

acik erna:
salam acik..hehe..saya pun mintak pinjam gambar dengan adik sini..sharing is caring rite?:D

Kamalia said...

LL:
betul..tasik beku memang banyak..tapi,froezen w/fall mmg suusah nak jumpa kan..

Kka nur:
Alhamdulillah,ramai yg suka tengok gambar tu..memang kagum sangatkan kak..Masya Allah..

LyAfrina:
hehe..betul2..lukisan org hidup..

Kamalia said...

noor:
sangat cantik ek?

marya:
sangat jeles hokey..tapi,takpe..dapat tengok gambar pun jadila..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...