Pages

Thursday, 16 February 2012

Empat Ef..

Salam wbt..hari ni layan gambar anak-anak je sebab mama malas nak mengarang cerita..haha..Takdela malas pun cuma hari ni kena pergi hospital lagi, Afiya ada check up, so, kena la masak cepat-cepat dan buat apa yang patut..

Master chefs in the house.;p
twins ni kalau mama sibuk buat kuih ke, kek ke mesti nak menolong jugak..
time ni nak buat karipap, dah malam kot dalam pukul 8 macam tu..
tak sanggup buat kat dapur saya buat je dalam bilik..
sebabnya dapur tu sejuk, kalau on heater pun tetap tak boleh lawan kesejukan dapur tu..
pastu saya penakut sikit nak duduk dapur sorang-sorang..huhu

ni pun sibuk tolong mama buat kek jugak rasanya..
haha, Amni yang berat melebihi 13 kg still nak duduk dalam stroller tu..


Afiya dah boleh merangkak sikit-sikit..
gambar kiri tu kat dapur.
duk masuk bawah meja nak ambik tin biskut Hwa Tai yang dah kosong..
saya rasa cepatla jugak dia belajar merangkak, belum masuk 7bulan dah boleh..
mungkin anak korang lagi cepatkan
tapi bagi saya Afiya masih cepat kalau nak dibandingkan dengan anak yang lain..


gambar tahun 2010..
Amni yang ayu berbaju kurung dan bertudung..
Faeiz yang hensem..ekeke..
Faeiq yang macho..ekeke jugak..
alala Amni..kawaii
*matikla perasan, haha..tapi dah anak sendirikan sapa lagi nak puji*
eh, kopiah twins tu sampai sekarang masih muat lagi..
bagusla kopiah tu..ke kepala twins yang tak membesar?@_@


gambar sebelum Afiya discharge dari NICU..
baju hijau tula paed Afiya..Sono Sensei..

::Ok dah..babai. Petang baru free kot::

13 comments:

♥cmª shIemª♥ said...

cantik n ensem..
cepat ye afiya merangkak..
anak2 cma dua2 lambat..

kak.."kawai" tu ape maksudnye? cantik eh? :)

Mixed-family in da house.... said...

wah afiya 7 bulan dah merangkak? cepat tu .....Amzar dh nak masuk 9 bulan belum merangkak lagik.....hikhikhik....

Cik TeN10 said...

ahaha.. ok ler tu ade org nk tlg.. xde la bosan sgt buat karipap sorg2 kan.. haha teringat msa sy kcik2 dulu.. cmtu la suka sgt nyebok nk tlg.. haha

comel amni pkai baju kurg and bertudung =)

Amie said...

Nape takut sorang-sorang kat dapur? Kak Amie paling suka sorang-sorang di sana sebab ada teman, radio he he hehehh masak dan kemas dapur sambil nyanyi-nyanyi!

ijayuji said...

Salam lia! haar lah! cepat masa berlalu skrg ni kan? tgk tu dah nak merangkak hihihi..lepas ni kalau carik2 afiya takde, sure bwh meja lerr tuuu ahahaha... senang nak carik ya :D

nur easy said...

cemana la rasa ada twins ya..;)

Farah Kamal said...

igtkan dh jd mak org dh x takut dh... ;p

アヌムちゃん said...

comel laa amni..huhuu

ADEEYA said...

Alahai rajinnya twins :) hehe

suri solehah said...

tomei2 anak2 lia,yang sikembar tu dah tertumpah kuah mamanya ke nasilah tu ye..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kawaii nyer amni pakai tudung
sejuk mata tgk...
sure meriah umah uols kan, anak2 ramai

MaryaYusof said...

Kamalia,

Si Amni tu bile dah besar mesti cantik... Anak2 kamu semua dah rupo Jopun..hikhikhik...

Anak2 penghibur hati... Semoga semuanya membesar sbg soleh & solehah...Amin...

Setahun lg ye kat sana, amik gambar byk2 buat kenangan si hari tua tau :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hihi, sumenya ringan tulang nak mmbantu mama dia masak..

Afiya dh boleh merangkak ye..
btol tu kan setiap anak perkembangannya lain2,
eija pun rasa anak eija yg kedua ni cepat sgt nak bandingkan dgn abgnye dulu,
Ziqry usia 8-9 bln now dh pandai panjat tangga, abgnya dulu setahun br berani naik tangga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...